Festivalsjefen forlater Finnmark

Morn morn. 🙂

Onsdagens utgave av Finnmarkssendinga har både republikk, festivalsjef og fotball på menyen

Republikken Hålogaland: Kanskje er det tid for at Nordland, Troms og Finnmark – sammen med Jan Mayen og Svalbard – bryter ut av kongeriket Norge, og danner en egen republikk? Det ønsker hvertfall Tromsø-mannen, Håkon Winther, som for halvanna halv uke siden startet Facebookgruppen «Republikken Hålogaland». Det begynte som en slags spøk, tanken om å bryte ut fra Norge, men i dag har gruppen på nettet over 6500 medlemmer, og seriøse planer om å danne et politisk parti som skal slåss for nordnorsk frigjøring. Hør saken her.  Reporter var Nareas Sae-Khow.

I går kveld ble det nye partiet formelt stiftet i Tromsø, får NRK opplyst av pressetalsmann Per Vidar Johansen.Det foreløpige navnet er «Partiet Hålogaland», og Johansen opplyser om at de vil arbeide med å få Norge til å bli en republikk, oppdelt i 5 delstater, med høy grad av selvstyre og lokal ressursforvaltning. Planen er å stille med liste ved neste Stortingsvalg.

Forlater Finnmark: Andre helg i oktober er hellig for alle revyinteresserte i Finnmark. Da samles revyfolket i Lakselv der fylkesrevyfestivalen går av stabelen. Drivkraften bak denne festivalen er det lokale revylaget «Bløgg» og ikke minst festivalsjef gjennom mange år , Bente Samuelsen.  Kollega Sidsel Vik møtte Bente Samuelsen, som etter 18 år med festivalarbeid er klar for helt nye utfordringer, selv om det betyr at hun må forlate Lakselv og flytte sørover til Drøbakk, kan du høre her.

Fotball: Førstedivisjonsfotball, og Alta`s kamp for å overleve i denne divisjonen har også vært tema i Finnmarkssendinga. I nyhetene kunne du høre at Alta nå ligger på nedrykksplass, men med seier over Hønefoss i ettermiddag er Alta igjen over nedrykksstreken. Med oss i sendinga var journalist i Altaposten, Rune Østlyngen, som har fulgt Alta tett. Hva han tror om denne viktige kampen og hvilke sjanser Alta har for å bli i førstedivisjon kan du høre her.

Konkurransen: 78 95 09 99 ringer du hvis du vil være med på dagens konkurranse.
Spørsmål: I går var samferdselsministeren i Alta for å åpne E6, hva heter hun?  Liv Signe Navarsete, Senterpartiet. Dagens vinner er Hans Inge Jørgensen, Alta. Vi gratulerer!

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: