UKM en fantastisk mulighet for ungdom

God fredagsmorgen 🙂

14.november er vi kommet til.

Programlederens juleønske: Kanskje har du allerede handlet ferdig årets julegaver, eller i hvert fall begynt å tenke på hva du skal handle til dine og hva du selv ønsker.
Jeg har ett stort ønske. Den ene tragiske dyrehistorien slår i hjel den andre, og som ekte dyrevenn synes jeg det er trist at så mange ikke tar ansvar for dyrene sine, særlig katter.
I går var jeg med på kattejakt etter avisoppslag om en kattemor med barn som har slått seg til under et hus i Vadsø. Beboerne er bekymret for at kattene kan være syke. 
Villkatter er et problem mange steder, og hvem har ansvaret for det? Du som katteeier!

Kastrer og steriliser katta! Det er mitt julegaveønske. Det er så mange katter som avlives pga at de ikke får nytt hjem.  Eller katter som lider og pines i hjel fordi de fødes ute, og de som overlever bare fortsetter å formere seg. Mye kan unngåes om eierne tar ansvar.

Når det gjelder kattene under huset i Vadsø så er to fanget inn, og to av ungene er døde. De to kattungene var så avmagra og klarte seg når kulda kom.

De to som er fanget inn har fått stell og er nå trygt plassert hjemme hos ei som fortjener en stor hyllest for å bry seg om dyr som andre har forkasta. Iris du er en sann dyrevenn. Hadde bare flere vært som deg. 🙂 Du har i hvertfall gitt meg stor førjulsgave med ditt engasjement og din omsorg for disse kattene 🙂 Dyrebeskyttelsen i Finnmark drives på frivillig basis og trenger hele tiden støtte, og det er mangel på krisehjem. Vil du være med å hjelpe så kan du gå inn på nettsiden: dyrebeskyttelsenfinnmark.no

 

Fantastisk mulighet: Påmeldingen til Ungdommens Kulturmønstring, UKM er i gang. Unge artister i alderen 13-18 år fra hele Nord-norge oppfordres til å melde seg på, for UKM har vært føste steget mot stjernestatus for mange av dagens etablerte artister. Vi kan nevne f.eks Maria Haukaas Storeng og Odd Nordstoga. Men også for Altabandet Cyaneed var nettopp UKM starten på karrieren, kan du høre her.

 

Fredagskommentaren: En av sakene som har opprørt folk den siste uka er historien om Johnny Dervo som fikk tilbud fra NAV om snekkerkurs selv om han er lam i den ene armen. Er det NAV-reformen som er skyld i at 23 åringen blir tilbudt snekkerkurs? Det er tema for fredagskommentaren, signert Torill Olsen. Hør saken her.

 

Konkurransen: Handler om gårdagen. For i går var det en spesiell dag for en god del av befolkninga, og den dagen har noe med å gjøre. Vi spurte hviken dag det var, og svaret er den internasjonale b-dagen. B-samfunnet ønsker at samfunnet skal tilpasse arbeidsdagen og skolen for b-mennesker. Ann May Emanuelsen, Kirkenes er dagens vinner. Vi gratulerer! 🙂

 

Programleder Liss Jacobsen takker for følge gjennom denne uka og ønsker god helg 🙂

Mandag klokken tre minutter over seks er Finnmarkssendinga igjen å høre i NRKp1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: