Holbergprisen og Barentshavkonferanse

God morgen Finnmark 🙂

Holbergprisen: Den eneste finalisten fra Nord-Norge til den ettertraktede Holbergprisen, er Helga Vara fra Vadsø Videregående skole. Holbergprisen for den videregående skole er en forskningspris. Og hvem som får årets pris av fire finalister, avgjøres i morgen på Katedralskolen i Bergen der også Ludvig Holberg var elev. Helga  har tatt for seg fiskeri, språk og historie, og er selvfølgelig stolt over å være eneste finalist fra Nord- Norge. Hør henne her. Reporter Kurt Sandvik.

Barentshavkonferanse: Det nye kulturhuset i Hammerfest er i disse dager arena for industripolitisk konferanse 2008. I overkant av 120 politikere og næringslivsfolk diskuterer utviklinga i nord. Det er det største antall politikere og folk fra næringslivet som noensinne har vært samla i Finnmark. Arrangørene håper dette skal få betydning for fylket. Skipsreder Felix H. Tschudi og fylkesordfører Runar Skjåstad var med direkte i Finnmarkssendinga fra studio i Hammerfest. Vi hadde tekniske problemer så det var ikke alt de sa som kom ut på lufta , men nå kan du høre de her.

Konkurransen: I helga vant en 16 åring fra Finnmark en prestisjetung pris i en musikkonkurransen for ungdom fra 16-18 år i Oslo. Hvem var det? Svar: Det er Miriam Helms Ålien fra Alta som spiller fiolin. Dagens vinner er Runar Terje Foslund, Alta. Vi sender avgårde en NRK-lua. Gratulerer! 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: