Kyst, der land møter hav :-)

Årbok for Vardø: Årboka er ute  og den blir garantert å finne under mange juletrær lokalt. Kollega Jakob Arvola har møtte en av bidragsyterne, John- Arild Josefsen. Han forteller at boka er superlokal – og morsom, kan du høre her.

Kyst, der land møter hav: KYST er tittelen på den profesjonelle fotografen Bjarne Riestos nye bok. Denne gang har han fotografert mye i sort/hvitt, og dermed også mange uværsbilder.Det er utrolig mange, sterke og varierte komposisjoner. Og for de som er spesielt interesseret i foto, må vel dette være årets julegave. Men både kollega kurt Sandvik og fotografen var litt uheldig med været da de møttes på kaikanten i Vadsø. Det var nemlig blå himmel og blikkstille på sjøen. Hør mer om boka her.

Usikker framtid for skoleungene: Det blir en litt annerledes juleavslutning for barna på Gamvik skole. Dette kan nemlig bli den siste gangen de feirer jul ved skolen i den lille bygda. For det er fortsatt uklart om politikerne i kommunen kommer til å legge ned skolen eller ikke. Kollega Halldor Asvall dro på besøk, hvor barna  øvde på sangene til juleavslutningen likevel kan du høre her.

Julesms: I helga var det Lucias festdag, og tradisjonen tilsier at du skulle bake lussekatter. Hva slags krydder gir spesiell duft og gul farge til lussekattene? RETT SVAR: Safran. (Som er arr fra blomstene til en bestemt krokus-art. Gurkemeie er feil – det er juksekrydder som ikke hører hjemme i lussekatter.)

Vi gratulerer Bente Nyheim  i Tana .

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: