Minnebok og Skipsdrama

Hei og god morgen 🙂

Sendinga i dag har både minnebok og skipsdrama på menyen.

Minnebok om barndomskamerat: I mange år har Olav Beddari lekt med tanken om å skrive en bok om barndomsvennen og kunstneren Trygve Sotkajærvi. Sotkajærvi ble bare 22 år gammel , men kunsten han malte eller skar ut , forteller om et stort talent. I en alder av 80 år, har Olav Beddari gjort tanken til virkelighet , minneboka er ferdig . De var begge tospråkelige, og boka er derfor skrevet både på norsk og på finsk. Reporter Sidsel Vik har møtt Beddari. Hør saken her.

Skipsdramaet ved Karken: Vi skal tilbake til lille julaften 1955, da den engelske tråleren PRINCE CHARLES grunnstøtte ved Karken i Vest-Finnmark. Ni britiske fiskere og en norsk los omkom, mens elleve av mannskapet og en norsk los berget livet. Og det var FFR`s lokalbåt INGØY som kom mannskapet på den havarerte tråleren til unnsetning. Reportasjen om dette skipsdramet for 53 år siden er laget av Einar Korneliussen.
Kortsaken hører du her.

Sms-konkurransen: Adventskalendere oppsto tidlig på 19900-tallet i Tyskland. I Norge ble slike kalendere for alvor kjent på slutten av 1940-tallet. Hva er det egentlig adventskalenderen er til? Det er en kalender for å telle ned dagan i adventstiden. Dagens vinner er Bjørn Pedersen i Kjøllefjord. Gratulerer 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: