Ikke alle gleder seg til jul

Hei og god morgen.

Det er fem dager igjen til julaften. For mange er denne tide selve lykken. Men ikke  for alle. Noen gruer seg til jul. Det er et tankevekkende tema i dag. Kanskje på tide å stoppe opp og tenke på hvordan andre har det i denne tiden?

Hvorfor måtte menneskene drepe Jesus før Gud kunne tilgi dem? I år er det 75 år siden Arnulf Øverland holdt sitt omstridte foredrag om kristendommen som den tiende landeplage. Der lurte han blant annet på hvorfor mennneskene måtte drepe Jesus før Gud kunne tilgi dem. Øverland ble tiltalt for blasfemi i 1933, men vår kåsør Knut-Sverre Horn regner med å slippe tiltale når han gjentar spørsmålet i dag. Kåseriet hører du her.

Det er ikke alle unger som gleder seg til jul: Det er et tankevekkende tema når det nå bare er 5 dager til julaften. Den siste fredagskommentaren før jul skal handle om de voksne sitt ansvar for å lage gode juleminner for barna. Redaksjonssjef Torill Olsen har et viktig budskap for dagene som kommer, og budskapet hører du her.

Sms-oppgaven: De eldste av våre juleskikker stammer fra de hedenske festene – skikker som i hovedsakelig dreier seg om mat og drikke. I dagens oppgave skal vi frem til en gammel drikk, som var påbudt å lage før jul i følge Gulatingsloven. I dag er det ikke lenger en påbudt juleforberedelse, men mange drikker den hver jul likevel. Hvilken drikk skal vi frem til? Svar: Juleøl. Vinner: Bodil Larsen, Tana. Vi gratulerer. 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Ha ei riktig fin jul og et velsigna nytt år 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: