Uvær i Finnmark- stengte og kolonnekjørte veier

God morgen og godt nyttår 🙂

Finnmarkssendinga er i gang med ei nye uka. Og dagens sending blir prega av  uværet :-)) 

Alt stengt: Det er mange stengte og kolonnekjørte veier i dag. Det er meldt full storm, og det skaper problemer for hurtigruter og fly. Dette er ikke dagen til å ferdes verken til lands eller vanns. Det er også sendt ut et spesialvarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøfokk.

Miriams mat: I 1975 åpnet Miriam Karlsen sin kolonialbutikk i Lakselv.Selv om hun nå konkurrerer med fem store kjedebutikker, holder hun fortet. Og på Miriams Mat, der står det tradisjonelle sterkt. Og Miriam sjøl kunne aldri tenkt seg å gjøre noe annet. Kollega Vibeke Lund Pettersen har vært å besøkt Miriam, og det kan du høre her.

Bremsetest: Nå i mørketida er det spesielt viktig å ta bremsetest med bilen før man begynner å kjøre.Flere bulker bilene sine nå, enn de gjør om sommeren.For det kan være lett å feiltolke kjøreforholdene i lite lys og på vanskelig nullføre. Hør mer her. Reporter Halldor Asvall.

Konkurransen: I dag lander justisministeren på Banak hvor han innleder sitt besøk i FinnmarkHva heter justisministeren ? Knut Storberget. Han skulle besøke politidistriktene i Finnmark, og hvor mange har vi? To, Øst-Finnmark politidistrikt og Vest-Finnmark politidistrikt. Dagens vinner er  Laila Andreassen, Sørvær. Vi gratulerer!

Ha en strålende dag i uværet 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: