Snart på egne bein

God morra denne tirsdagen. Min andre dag som programleder, og så langt har det gått bra. Liss Jacobsen har også i dag passet godt på mæ, men i morra skal æ stå helt på egne bein i studio. Så det blir spennende.

I dag er det følgende saker som har stått på plakaten i Finnmarkssendinga;
Stjålne musikkriff: Det å stjele tekstlinjer og musikkriff i musikkbransjen er noe som har pågått i mange år. Her skal dere få en historie om ett av disse tilfellene. Vi skal høre om melodiene Black Cow og Deja Vu (Uptown Baby) som kom ut med nesten 30 års mellomrom, men som låter farlig like. Tilfeldighet? Neppe. Reidar Solli har laget innslaget, som du kan høre her.

Dårlig psykisk helse: Den psykiske helsen til barn og unge blir dårligere. Et nytt landsdekkende prosjekt skal forbedre den psykiske helsen i norske skoler. 11 skoler i Finnmark har så lang tatt imot tilbudet som akkurat nå bare tilbys til de aller yngste. Førsteklasse ved Vestre Jakobselv Skole har startet prosjektet. Reporter i saken som du kan høre her var Marita Evjen.

Konkurransen: I dagens konkurranse spurte vi;

En konflikt mellom bønder og reindriftere har lenge pågått. Konflikten går ut på at rein beiter på bøndenes jordbrukseiendommer. Hvilket sted i Finnmark er denne konflikten? Svar: Alta. Nå skal det bygges gjerder for å dempe konflikten. Er det bøndene eller reineierne som nå skal sette opp gjerde? Svar: Bøndene. Dagens vinner er Steinar Olsen fra Måsøy. Vi gratulerer 🙂

 

vibeke.lund.pettersen@nrk.no
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: