Filmpremiere på «Polmak i Tana»

Hei, og velkommen til Finnmarkssendinga i dag onsdag. Vi er kommet til midten av uka, og nedtellinga til helga kan begynne. Det samme kan nedtellinga til sola kommer tilbake. 🙂
Æ glede mæ hvertfall veldig til å se sola igjen, og det er det sikkert mange av dokker som gjør åsså.

Kanskje har noen i fylket allerede sett sola for den offisielle dagen da sola står opp i Kautokeino er 11. januar. Karasjok kan se sola fra i dag, og sia det er klarvær både i Kautokeino og Karasjok kan det jo være at man får et glimt. Og det fortjene vel indre strøk, som har hadd minus 33 grader i morrest. I Berlevåg er sola offisielt tilbake 21. januar, selv om man nok må litt opp i høyden den dagen for å få sett sola.

Andre datoer for soloppgangen: Bossekopp (Alta): 17. januar, Vardø: 19. januar, Hammerfest: 20. januar og
Nordkapp: 22. januar

Filmpremiere: På torsdag har kortfilmen «Polmak i Tana» premiere, under filmfestivalen i Tromsø. Filmen handler om en graver på en kirkegård, som har stor omsorg for de døde. Så stor omsorg at han faktisk flytter dem dit de ønsker å ligge. Vi snakket med regissøren av filmen, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen og en av skuespillerene i filmen, Margit Porsanger Eikjok, som er 83 år og bor i Skippagurra, direkte på telefon. Hør innslaget her.

Kulturhusåpning: I Hammerfest er det mange mennesker som den siste uken har vært i full sving med forberedelsene til åpningen av det nye kulturhuset. Førstkommende lørdag åpnes Arktisk Kultursenter av kultur- og kirkeminister Trond Giske. Arrangementsansvarlig Knut Munkvold ved Arktisk Kultursenter forteller at åpningen starter utendørs. Men før de prominente gjestene får komme inn i varmen, må de forberede seg på å fryse litt. Hammerfest kommune har delt ut gratisbilletter til drøyt 1000 publikummere. Samtlige billetter forsvant på én time. Hør mer her. Reporter i saken var Siv E. Mansika Øyan.

Konkurransen: Oppgave 1: Akkurat nå går en norsk film som handler om en kjent motstandsmann under krigen på norske kinoer. Hva heter filmen? Svar: Max Manus. Oppgave 2: Hva heter mannen som spiller hovedrollen som Max Manus? Svar: Aksel Hennie. Gratulerer til vinneren av dagens konkurranse, Solbjørg Johansen i Alta.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: