Lysere tider i møte :-)

Hei og velkommen til Finnmarkssendinga denne torsdagen. Bare en dag til så er det helg, folkens, og dagan dem blir lysere og lysere. Finnmarkssendinga har vært på besøk i Håja barnehage i Hammerfest, og gjett om ungene der glede sæ til sola kommer!

Sol ute, som inne: Mørketiden går mot sin ende, og i disse dagene kan vi igjen se sola. Det er ikke bare de voksen som gleder seg til å få et gjensyn med sola. I Håja barnehage i Hammerfest markeres solas tilbakekomst med egen solmarkering. Hør barna her.

EØS-trøbbel: Regjeringen holder fast ved at EØS-regler IKKE hindrer Nord-Norge å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Et samlet næringsliv i nord mener selv, at disse reglene gjør det umulig å skaffe folk raskt nok. Bedrifter her vil ha ufaglært russisk arbeidskraft, men reglene tvinger dem til å søke etter arbeidsledige i EØS-land, før russerne får søke jobb. Politiske intensjoner om russisk arbeidskraft til Nord-Norge smuldrer opp i regler og byråkrati, mener næringslivet. Hør saken her.

Konkurransen: Oppgave 1: Stadig flere bønder i Finnmark er interessert i å starte opp med en viss type landbruk. Hvilken form for landbruk er det? Svar:økologisk landbruk. Oppgave 2: I dag er det bare seks bønder i fylket som driver med eller er i ferd med å etablere økologisk produksjon. Leder i Bonde- og småbrukarlaget i Finnmark har tro på det økologiske jordbruket i Finnmark, i hvert fall på enkelte plasser. Men hva heter han? Svar: Gunnar Johnsen. Gratulerer til dagens vinner i dag var Rannveig Olaisen, Alta.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: