Modig teateroppsett i Tana

God morra og velkommen til Finnmarkssendinga denna tirsdagen den 10 februar. I dag har vi hørt om kulturskolen i Tana som sett opp et teaterstykke om selvmord, sorg og skyldfølelse. Og vi har snakket om russisk – norsk kultursamarbeid, som er tema på operaen i Oslo i dag.

Sårt teater-tema: De er modige , teater-elevene ved kulturskolen i Tana. For på onsdag har de premiere på et stykket om selvmord, sorg og skyldfølele. Forestillingen heter » Blå himmet, grønn skog» og forfatteren Bjørnar Teigen henvender seg her først og fremst til ungdom. Vi reiste til Tana for å møte ungdommene som har tatt tak i dette såre og vanskelige temaet. I slutten av februar reiser de til Tromsø for å spille stykket på Hålogalnd teater. Hør saken her. Reporter det var Sidsel Vik.

Norsk-Russisk kultursamarbeid: Utfordringer og muligheter for musikk i nordområdene – norsk og russisk kultursamarbeid skal det handle om. Representanter fra Russland og Musikk i Finnmark er blant andre som møter kulturminister Trond Giske under det storstilte seminaret i dag. Med oss i Finnmarkssendinga hadde vi to som er i Oslo idag,  musikksjef i Finnmark, Harald Devold og nordområde-produsent i Murmansk, Liza Goncharova. Hør intervjuet her.

Konkurransen: Oppgave 1: Han blir stadig sitert på at han svarte «Ja takk begge deler!» på spørsmål om han ville ha melk eller honning. Egentlig svarte han bare «Ja takk». Hvem snakker vi om? Svar: Ole Brum. Oppgave 2: Hva heter Ole Brums triste venn? Svar: Tussi. Vi gratulerer dagens vinner Linda Duurhuus i Hammerfest.

vibeke.lund.pettersen@nrk.no 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: