Fjordlaks- avsløringer vil ikke få konsekvenser for eksport av norsk fisk.

Hei og god mandagsmorran 🙂 Håper helga di har vært bra 🙂

Ei ny uka med Finnmarkssendinga er igang, og  vi byr på makk, e-coli og filatelister.

Ikke konsekvenser for eksport av norsk fisk: Fjordlaks sitt anlegg i Tufjord i Måsøy kommune er i hardt vær. Etter helgas avsløringer om mark og e.coli-bakterier i mottaket har mange kritisert fiskebedriften. Fiskeriminister Helga Pedersen vil ikke kjøpt fisk fra anlegget. – Tufjordbruket burde vært stengt. De ødelegger for alle andre og er delvis skyld i at norsk fisk får et dårlig rykte i utlandet, sier tidligere fiskeridirektør i Troms, Arne Luther. Men Terje E. Martinussen, administrerende direktør i Eksportutvalget for fisk er ikke enig,  kan du høre her.

Filatelister: De er 14 aktive i den 30 år gamle filatelistklubben. Trofast møter de opp på biblioteket en gang i måneder og kunne nylig feire jubileum.  kollega Kurt Sandvik møtte fire medlemmer, Steinar Borch Jensen, Oddfrid Heen, Gerd Olsen og Hans Erik Bersvendsen. Det er ingenting å si på humøret når de møtes: Hør saken her.

Konkurransen: Finnmark er blant de første fylkene i landet som vil innføre et nytt forbud ved videregående skoler. Hva er det som skal forbys? Svar: Røyk og snus og forbudet gjelder  for både elever og ansatte. Dagens vinner er Hjalmar Pettersen. Vi gratulerer! 🙂

liss.jacobsen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: