M/S Lofoten er 45 år :-)

God morra og velkommen til Finnmarkssendinga denne tirsdagen 🙂

Dråpen: Kirkenes er premierestedet når Riksteateret starter sin 60-års jubileums-turne på torsdag. Teaterforestillingen » Dråpen» er den største og mest kompliserte satsingen i teaterets historie, og i denne teatersatsingen er det «Musikk i Finnmark» som er ansvarlig for den musikalske biten. Vi møtte komponist Asbjørn Ruud hjemme i Vadsø etter tøffe prøver i Oslo. Hør saken her. Reporter det var Sidsel Vik.

M/S Lofoten: Vi skal til en av kystens slitere som jubilerer og er her i Finnmark i dag. Den nå verneverdige MS Lofoten ble sjøsatt i Oslo i 1964 og tilhører de eldste og minste hurtigruteskipene. M/S Lofoten er 45 år, og skipet er i dag på vei inn til Hammerfest. Skipet tilhørte i Hammerfest i 10 år, og derfor er dagen i dag ganske spesiell. Vi snakket med overstyrmann Ulf Arne Berg i dagens Finnmarkssending. Hør intervjuet her.

Konkurransen: Oppgave 1: I det siste har det skinnende sterke lyset fra en planet prydet kveldshimmelen. Hva heter planeten som skinner så sterkt for tiden. Svar: Venus. Oppgave 2: En bok og senere også en forteller at kvinner er fra Venus, og menn fra…(en annen planet, hvilken?). Svar: Mars. Vinneren i dag det ble May Liss Rasmussen i Mehamn. Gratulerer med ny NRK-lue 🙂

vibeke.lund.pettersen@nrk.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: