I Guds frie natur

Hei og velkommen til Finnmarkssendinga denne siste svarte dagen før påskens rød-dager sett inn. Akkurat der er æ så skinn sola som bare det, håper det samme gled for resten av fylket. Uansett er det en strålende dag, for no er det påskeferie 🙂

Kirka ute: I morgen er det Skjærtorsdag, og mange har tradisjon med å oppsøke kirka i løpet av påskedagene. Men i Gamvik Prestegjeld er det kirka som oppsøker sine kirkegjengere der hvor de befinner seg i påska, nemlig på fjellet. Vi snakket med sokneprest Arve Marthinsen i sendinga. Hør intervjuet her.
Påskerenn: Som vi hørte i nyhetene arrangeres det flere skirenn i Finnmark i løpet av påskehelga. Arrangørene lover godt preparerte løyper og skøytetrasser, og med fine værutsikter håper de på stor deltakelse. Det første turrennet i påskehelga arrangeres allerede i morgen skjærtorsdag, nemlig Gardirennet i Øksfjord. Hør saken her. Reporter Einar Korneliussen.

Budskapet? : Påsken er den viktigste høytiden for kristne, og feires til minne om Jesus død og oppstandelse. opptakten til påska begynner på palmesøndag, og fortsetter med den stille uke,hvor man feirer skjærtorsdag og langfredag. Disse feiringene er til minne om Jesu lidelse. Hør hva folk synes om hva det kristne budskap betyr i påska. Reporter Maria Jørstad. Hør saken her.

Konkurransen: Oppgave 1: Et spesielt lotteri i fylket er havnet på Kulturdepartementets bord. Hvor er dette lotteriet? Svar: Hammerfest. Oppgave 2: Hvem går pengene til? Svar: Fødeavdelingen på Hammerfest sykehus. Dagens innringer var Albert Elverum fra Vardø, og vi gratulerer med ny nøkkelring med laser.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: