Midt i uka :-)

God morra og velkommen til Finnmarkssendinga denne onsdagsmorran. Det føles som tirsdag litt i dag, men det har vel med at mandagen var rød-dag. Kort uke er vel og bra! 🙂

Lundefugl-ankomst: Hvert år den 14.april på ettermiddagen skal millioner av lundefugl trekke tilbake fra havet og sette seg oppi fjellsidene. Dette skjer kun spesielle steder, og ett av dem er Gjesvær-stappan ved Nordkapp. Vi snakket med Ola Thomassen i Birdsafari om årets ankomst. Hør intervjuet her. 

Ufrivillig rundreise: Bestilling av flyreiser på nettet er som regel kjappt og effektivt. Men når du bestiller og ber om billigste reiserute på nettet, bør du være våken og sjekke hvilke alternativer maskinen foreslår for deg. Det var ikke kollega Geir Samuelsen. I påska skulle han reise fra Vadsø til Alta, via Hammerfest. Det endte i en formidabel rundreise. Hør om reisen her.

Russiske pirater: Flere mindre båter uten sattelittsporing har blitt benyttet til å frakte uregistrert fisk inn til land fra større skip i russisk økonomisk sone. Det bekreftet sjefen for FSBs grensedirektoratet i Murmansk fylke rett før påske. Førstekonsulent Roger Andreassen ved Kystvaktskvadron Nord er ikke overrasket over avsløringene, han mener norsk kystvakt ikke har oversikt over hva som skjer i russisk økonomisk sone. Hør saken her. Reporter Kaspar Fuglesang.

Konkurransen: Oppgave 1: Et populært Finnmarks-band skal spille på mange festivaler i sommer. Nå starter de aksjeselskap for å holde styr på økonomien. Hvilket band snakker vi om? Svar: The Blacksheeps. Oppgave 2: The Blacksheeps slo gjennom høsten 2008, hvilken konkurranse ble de berømte gjennom? Svar: Junior Grand Prix. Dagens heldige vinner gratuleres: Helga Hansen fra Breivik på Sørvær.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: