Endelig helg, i stormen!

God morgen og velkommen til Finnmarkssendinga denne fredagen. I dag våkna æ til hvit verden igjen. Sneen har lagt sæ på bakken nok en gang, og kanskje er det siste runde som ligg no.

Vadsørennet 40 år: Nå på søndag er det duket for Vadsørennet, for førtiende år på rad. Første renn ble arrangert i 1969, og vi snakket med Per Andersen, som har vært med på alle rennene hittills. Hør intervjuet her.

UKM: Honningsvåg er stedet der det kommer til syde av ungdommelig energi og glede denne helgen, for i ettermiddag går startskuddet for årets fylkesfinale i ungdommens kulturmønstring. Det er tredje året Honningsvåg arrangerer denne fylkesmønstringen. Vi tok en prat med produsent for UKM Finnmark, Tore Fosse, og en av deltakerne. Hør morrapraten her.

Fredagskommentar: Er det grunn til å bekymre seg for Røkkes fremtidsvisjoner for Finnmark? Det mener redaksjonssjef Torill Olsen i denne ukas fredagskommentar. Hør kommentaren her.

Konkurransen: Oppgave 1: Denne uka fortalte NRK historien om private huseiere som plutselig haddde fått 200 millioner kroner i gjeld – i alle fall på papiret. Det skjedde fordi en stor utbygger i nabolaget klarte å pantsette tomtene til sien naboer. Hvor i Finnmark skjedde dette? Svar: Havøysund, Måsøy kommune. Oppgave 2: Ordføreren i Måsøy kommune er profilert og leder også Finnmark Arbeiderparti. Hva heter ordføreren? Svar: Inga Lill Olsen. Dagens vinner gratuleres, Ranveig Olaisen i Alta. 

vibeke.lund.pettersen@nrk.no

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: